Zapekané cestoviny s tekvicou
- Celkový čas 25 min
- 20 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
250 g Penne cestoviny
500 g Tekvica
1 dávka ošúpané rajčiny v šťave (400 g)
250 g Strúhaný syr Cantal
2 pl Nasekaná bazalka
20 g Cesnak
4 pl Šľahačková smotana
Soľ a korenie
1 list Bobkový list
1 Cibuľa
2 pl Šalvia
1 pl Rajčinová pasta
5 pl Olivový olej
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /7
Cibuľu nakrájame na tenké plátky, cesnak nasekáme. Tekvicu nakrájame na tenké plátky.
Krok 2 /7
Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale. Scedíme a odložíme nabok.
Krok 3 /7
Rozohrejeme panvicu s 3 polievkovými lyžicami olivového oleja. Pridáme polovicu šalvie a tekvicu. Miešame zľahka. Pridáme soľ a korenie a zamiešame. Zakryjeme a varíme na pomerne vysokom stupni ohrevu. Keď je tekvica skaramelizovaná, znížime ohrev a prikryté varíme 5 až 6 minút. Ak ostala nazvyš nejaká tekutina, scedíme.
Krok 4 /7
V rajnici rozohrejeme 2 polievkové lyžice olivového oleja. Pridáme cibuľu a zvyšok šalvie. Keď budú cibule sklovité, pridáme cesnak a zamiešame. Pridáme rajčiny, bazalku a bobkový list. Dochutíme soľou. Pridáme rajčinovú pastu a omáčku povaríme asi 5 minút. Pridáme kyslú smotanu. Zamiešame a pridáme cestoviny. Dochutíme podľa chuti.
Krok 5 /7
Cestoviny vlejeme do zapekacej misy. Plátky tekvice poukladáme navrch. Prikryjeme nastrúhaným syrom Cantal.
Krok 6 /7
Zapekaciu misu dáme do fritézy Easy Fry. Nastavíme program GRIL pri 200 °C na 5 minút.
Krok 7 /7
Podávame s mierne horkým šalátom, cigóriou alebo čakankou.