Krémové cestoviny s tekvicou so špenátom
- Celkový čas 20 min
- 5 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
1 ks Stredne veľká cibuľa
500 g Maslová tekvica
Listový špenát
3 strúč. Cesnak
200 ml Smotana na varenie
200 ml Voda
1 naberačka Voda z cestovín
500 g Špagety
Soľ
Čierne korenie
1 štip. Muškátový orech
Sušený cesnak
Parmezán
Olej
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si ingrediencie. Cibuľu nakrájajte na kocky, tekvicu ošúpte a nakrájajte na väčšie kocky. Cesnak ošúpte a nakrájajte na plátky. Umyte špenát a uvarte cestoviny v samostatnom hrnci.
Krok 2 /6
Stlačte START. Cibuľu smažte na oleji, kým nezíska zlatohnedú farbu. Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.
Krok 3 /6
Stlačte START. K cibuli pridajte nakrájanú tekvicu a orestujte ju. Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.
Krok 4 /6
Tekvicu zalejte vodou a zapnite tlakový hrniec.
Krok 5 /6
Stlačte START. Do hrnca pridajte smotanu, muškátový oriešok, soľ, korenie a krátko povarte. Zmes rozmixujte na krémovú omáčku (v prípade potreby ju prelejte do inej nádoby a rozmixujte tyčovým mixérom). Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.
Krok 6 /6
Posypte parmezánom a pridajte uvarené cestoviny. Zmes premiešajte a podávajte.