Pizza s maslovou tekvicou
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 pizza Cesto na pizzu
10 g Múka
100 g Pyré z maslovej tekvice
120 g Syr mozzarella
80 g Údená slanina
1 pl Olivový olej
2 pl Čerstvé listy šalvie
0.5 čl Muškátový oriešok
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /5
Dno nádoby posypeme múkou. Vyvaľkáme cesto a dáme ho do spotrebiča. Pyré rovnomerne rozotrieme na cesto, ale malý okraj necháme čistý. Na pyré z maslovej tekvice nasypeme strúhanú mozzarellu. Na syr rozložíme údenú slaninu. Dochutíme šalviou, muškátovým orechom, soľou a korením, potom pokvapkáme olivovým olejom.
Krok 2 /5
Začneme piecť.
Krok 3 /5
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je pizza upečená, a v prípade potreby ju na rovnomerné upečenie otočíme.
Krok 4 /5
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a pizzu opatrne vyberieme.
Krok 5 /5
Pred krájaním a podávaním necháme pizzu niekoľko minút odpočívať.