Vegánske hasselback zemiaky
- Celkový čas 55 min
- 20 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (5)
Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801D15 Nerezová/Čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov EY855BE0 Easy Fry Mega teplovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna
Suroviny
10 os.
1.7 kg Zemiaky na hranolky (5 veľkých alebo 9 stredných)
50 g Olivový olej
6.67 g Soľ
4 štip. Korenie
25 g Rozpustené maslo
Čerstvý tymián
Príprava
Krok 1 /4
Zemiaky očistite a odstráňte konce bez šúpania. Zemiak položte vodorovne na dosku na krájanie, orámovanú na každej strane palicou, a urobte jemné zárezy vo vzdialenosti 2 až 3 milimetre, pomocou paličiek ako vodiacich tyčí, aby ste zemiak nerozrezali úplne. Zmiešajte olivový olej so soľou a korením (ak chcete, pridajte cesnakový prášok). Zemiaky potrieme olejovou zmesou a rozložíme na plátky.
Krok 2 /4
Zemiaky vložte do spotrebiča vybaveného tanierom. Spustite proces varenia.
Krok 3 /4
V polovici varenia potrieme vrch zemiakov rozpusteným margarínom. Vonkajšia strana zemiakov by mala byť zlatá a chrumkavá.
Krok 4 /4
Ihneď podávajte, aby boli zemiaky chrumkavé a posypte čerstvým tymianom. Vychutnajte si svoj vegánsky burger.