Vegánske burgery
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (13)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavošedá Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
100 g Nasekaná červená kapusta
75 g Strúhané mrkvy
60 g Vegánska majonéza
1 pl Jablčný ocot
0.5 čl Mletý cesnak
1.5 sáčok Kúsky čistého chlebovníka (celková čistá hmotnosť po scedení: 440 g)
4 Vegánske burgerové žemle
110 g Barbecue omáčka
Soľ, korenie
1.5 čl Údená paprika
8 kvap. Tekutý dym
Príprava
Krok 1 /5
Na kapustový šalát: Dáme do nádoby surovú zeleninu. Pridáme vegánsku majonézu, jablčný ocot, mletý cesnak, soľ a korenie. Premiešame a marinujeme v chladničke aspoň jednu hodinu. Čím dlhšie marinujeme, tým jemnejší bude kapustový šalát. Čím kratší čas marinovania, tým chrumkavejší bude kapustový šalát. Upravíme podľa chuti.
Krok 2 /5
Vo veľkej nádobe rozdrobíme prstami kúsky chlebovníka, kým nebudú podobné textúre trhaného bravčového mäsa. Zalejeme vodou a necháme odstáť 5 – 10 minút. Znovu opláchneme a vytlačíme z chlebovníka čo najviac tekutiny. Vrátime chlebovník do nádoby a pridáme barbecue omáčku, soľ, korenie, údenú papriku, tekutý dym a premiešame.
Krok 3 /5
Umístíme zmes do zariadenia vybaveného tanierem. Spustíme proces varenia.
Krok 4 /5
V polovici varenia premiešame.
Krok 5 /5
Usporiadame barbecue chlebovník na burgerové žemle a navrch dáme kapustový šalát. Podávame s harmonikovými zemiakmi.