Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vegánske burgery

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 50 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    10 min

Suroviny

4 os.

  • 100 g Nasekaná červená kapusta

  • 75 g Strúhané mrkvy

  • 60 g Vegánska majonéza

  • 1 pl Jablčný ocot

  • 0.5 čl Mletý cesnak

  • 1.5 sáčok Kúsky čistého chlebovníka (celková čistá hmotnosť po scedení: 440 g)

  • 4 Vegánske burgerové žemle

  • 110 g Barbecue omáčka

  • Soľ, korenie

  • 1.5 čl Údená paprika

  • 8 kvap. Tekutý dym

Príprava

Krok 1 /5

Na kapustový šalát: Dáme do nádoby surovú zeleninu. Pridáme vegánsku majonézu, jablčný ocot, mletý cesnak, soľ a korenie. Premiešame a marinujeme v chladničke aspoň jednu hodinu. Čím dlhšie marinujeme, tým jemnejší bude kapustový šalát. Čím kratší čas marinovania, tým chrumkavejší bude kapustový šalát. Upravíme podľa chuti.

  • 100g Nasekaná červená kapusta
  • 75g Strúhané mrkvy
  • 60g Vegánska majonéza
  • 1pl Jablčný ocot
  • 0.5čl Mletý cesnak
  • Soľ, korenie

Krok 2 /5

Vo veľkej nádobe rozdrobíme prstami kúsky chlebovníka, kým nebudú podobné textúre trhaného bravčového mäsa. Zalejeme vodou a necháme odstáť 5 – 10 minút. Znovu opláchneme a vytlačíme z chlebovníka čo najviac tekutiny. Vrátime chlebovník do nádoby a pridáme barbecue omáčku, soľ, korenie, údenú papriku, tekutý dym a premiešame.

  • 1.5sáčok Kúsky čistého chlebovníka (celková čistá hmotnosť po scedení: 440 g)
  • 110g Barbecue omáčka
  • 1.5čl Údená paprika
  • 8kvap. Tekutý dym

Krok 3 /5

Umístíme zmes do zariadenia vybaveného tanierem. Spustíme proces varenia.

Krok 4 /5

V polovici varenia premiešame.

Krok 5 /5

Usporiadame barbecue chlebovník na burgerové žemle a navrch dáme kapustový šalát. Podávame s harmonikovými zemiakmi.

  • 4 Vegánske burgerové žemle