Vanilkový a čokoládový zebra koláč
- Celkový čas 55 min
- 20 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
8 os.
4 Vajcia
180 g Krupicový cukor
150 g Maslo
10 cl Mlieko
230 g Múka na cesto
7 g Prášok do pečiva (cca. 2 čajové lyžičky)
2 pl Vanilkový extrakt
2 pl Nesladené práškové kakao
Príprava
Krok 1 /12
Oddelíme vaječné bielka od žĺtkov do dvoch misiek.
Krok 2 /12
Do misky so žĺtkami pridáme cukor a šľaháme, kým zmes nebude biela.
Krok 3 /12
Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo na panvici. Pridáme ho do misky so žĺtkami a cukrom. Pridáme mlieko a vyšľaháme. Pridáme múku a prášok do pečiva a stále šľaháme, aby sme získali hladkú zmes.
Krok 4 /12
Rozšľaháme vaječné bielka na penu. Pomocou stierky ich opatrne vmiešame do predchádzajúcej zmesi v 3 dávkach.
Krok 5 /12
Cesto rozdelíme do dvoch misiek. Pridáme vanilkový extrakt a jemne premiešame. Do druhej pridáme horké kakao a jemne premiešame.
Krok 6 /12
Formu s priemerom 20 cm a výškou 6 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Krok 7 /12
Použijeme 2 polievkové lyžice, jednu na vanilkové cesto, druhú na čokoládové cesto. Do stredu formy dáme veľkú lyžicu vanilkového cesta. Do stredu prvej časti vanilkového cesta vložíme veľkú lyžicu čokoládového cesta. Rovnaký postup zopakujeme s vanilkovým cestom, potom s čokoládovým cestom, pričom cesto vždy umiestnime do stredu predchádzajúcej dávky. Pokračujeme rovnakým spôsobom, kým sa nepoužijú všetky zmesi.
Krok 8 /12
Plech položíme na mriežku na pečenie.
Krok 9 /12
Predhrejeme rúru: Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 160 °C a nastavíme čas pečenia na 5 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 10 /12
Po dokončení predhrievania umiestnime rošt na pečenie do strednej polohy rúry.
Krok 11 /12
Zapneme prístroj. Spustíme program BAKE na 160 °C a nastavíme čas pečenia na 35 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 12 /12
Pred vybratím z formy necháme 5 minút chladnúť.