Tiramisu
- Celkový čas 4 h 40 min
- 1 h
Príprava - 10 min
Varenie - 3 h 30 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
8 os.
250 g Šľahačková smotana
3 Vajcia
250 g Krupicový cukor
250 Múka
1 Prášok do pečiva
1 štip. Soľ
750 g Mascarpone
250 g Šľahačková smotana
115 g Práškový cukor
9 cl Vychladená silná káva
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Cesto: Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a odložíme do chladničky. Potom 5 minút šľaháme vajcia s cukrom. Zmes zdvojnásobí svoj objem a sfarbí sa do biela. Znížime rýchlosť mixovania a vlejeme preosiatu múku s droždím a soľou. Mixér necháme pracovať, kým zmes nebude hladká. Stierkou jemne vmiešame šľahačku.
Krok 2 /6
Na dno plechu na pečenie dáme hárok papiera na pečenie, aby mierne prevísal, a nalejeme polovicu cesta. Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie oranžovej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pečieme 5 minút.
Krok 3 /6
Opatrne vyberieme piškótu z plechu pomocou papiera na pečenie. Do plechu vložíme nový papier na pečenie, nalejte zvyšné cesto, zatvoríme gril a pečieme ďalších 5 minút. Oba koláče vyklopíme na mriežku, odstránime papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť. Okraje koláčov odrežeme narovno a každý z nich prekrojíme na polovicu, aby sme získali 4 obdĺžniky rovnakej veľkosti.
Krok 4 /6
Mascarpone šľaháme 2 minúty so smotanou a práškovým cukrom, aby sme získali ľahký, ale pevný krém.
Krok 5 /6
Plátok piškóty položíme na servírovaciu misu. Namočíme ho do tretiny kávy a potom naň rozotrieme mascarpone krém v hrúbke 1 cm. Prikryjeme druhou piškótou, namočíme do kávy, natrieme krémom a tak pokračujeme až po poslednú piškótu. Vrch poslednej piškóty a boky torty pokryjeme tenkou vrstvou krému a dáme na 30 minút chladnúť do chladničky.
Krok 6 /6
Potom nanesieme zvyšný krém, uhladíme boky a v prípade potreby ozdobíme vrch pomocou zdobiaceho vrecúška. Pred podávaním vložíme späť do chladničky a necháme stáť aspoň 3 hodiny.