Tiramisu
- Celkový čas 1 h
- 30 min
Príprava - 0 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
500 g Syr mascarpone
4 Vajcia
250 g Cukrárske piškóty
150 g Cukor
1 Vanilka
20 cl Americká káva
10 g Kakaový prášok
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /10
Do oddelených misiek rozbite vajcia a oddeľte bielky od žĺtkov.
Krok 2 /10
Vložte vaječné bielky do misy prístroja a stlačte "Štart".
Krok 3 /10
Vyšľahané bielky preložte do samostatnej misky a uložte ich do chladničky.
Krok 4 /10
Do umytej mixovacej nádoby stroja vložte žĺtky s cukrom a vanilkou a stlačte "Štart".
Krok 5 /10
Pomocou stierky ručne zapracujte mascarpone, miešajte zdola nahor.
Krok 6 /10
Akonáhle získate homogénnu zmes, ručne pomocou stierky vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 7 /10
Zmes preložte do cukrárskeho vrecka a uložte do chladničky.
Krok 8 /10
Sušienky namáčajte v káve, v miske alebo pohári striedajte smotanu a sušienky a zakončite vrstvou krému.
Krok 9 /10
Pred podávaním necháme 30 minút odpočinúť v chladničke.
Krok 10 /10
Pred podávaním posypte dostatočným množstvom kakaa.