Taliansky drobenkový koláč Sbrisolona
- Celkový čas 1 h 55 min
- 40 min
Príprava - 45 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
200 g Mandľová múka
100 g Kukuričná múka
200 g Hladká múka
10 g Prášok do pečiva
2 Vajcia
200 g Maslo
200 g Cukor
2 g Morská soľ
40 g Mandle, lúpané
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /8
Rúru predhrejte na 170 stupňov bez ventilácie.
Krok 2 /8
Do misy prístroja dajte múku, mandľovú múku, kukuričnú múku a prášok do pečiva a stlačte "Štart".
Krok 3 /8
Do misy prístroja s predchádzajúcou zmesou pridajte zmäknuté maslo, soľ, vajcia a cukor a stlačte "Štart".
Krok 4 /8
Nakoniec pridajte mandle a stlačte "Štart".
Krok 5 /8
Cesto dajte na tácku a odložte do mrazničky. Nechajte 30 minút oddýchnuť.
Krok 6 /8
Cesto bude veľmi tuhé: nastrúhajte ho strúhadlom do vymastenej tortovej formy.
Krok 7 /8
Pečte v rúre na 170 stupňov 45 minút.
Krok 8 /8
Koláč podávajte jednoducho nalámaný na veľké kúsky, v zime s jablčným kompótom, v lete s kopčekom vanilkovej zmrzliny.