Drobenkový koláč s hruškou a čokoládou
- Celkový čas 40 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
70 g Krupicový cukor
60 g Mleté mandle
130 g Maslo
250 g Hladká biela múka
4 vet. Tymián
800 g Veľmi zrelé hrušky (Williams alebo Conference)
40 g Hnedý cukor
100 g Čokoládové lupienky
Príslušenstvo
Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme drobenku. Do misky dáme cukor, mleté mandle, maslo nakrájané na malé kúsky, múku a lístky tymiánu. Prstami zľahka miesime, kým nevznikne vláčne cesto. Dávame pozor, aby sme zmes nepremiesili.
Krok 2 /6
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadra a nakrájame na kocky 1 cm. V miske zmiešame kocky hrušiek a cukor. Pridáme čokoládové lupienky a jemne premiešame. Všetko nasypeme do priloženej rúry.
Krok 3 /6
Prstami zmes nahrubo rozdrobíme tak, aby pokryla celú plochu.
Krok 4 /6
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň vložíme príslušenstvo rúry.
Krok 5 /6
Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie oranžovej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pečieme 25 minút.
Krok 6 /6
Podávame teplé alebo studené.