Koláč s citrónovými pusinkami
- Celkový čas 1 h 20 min
- 1 h
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 diel Sladké krehké cesto
10 g Maslo
2 diel Citrón
125 g Maslo
4 diel Vajcia
150 g Cukor
1 diel Talianske pusinky
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /13
Tento recept vyžaduje dve rôzne prípravy: sladké krehké cesto a talianska pusinka. Stihli ste si ich pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na krehké cesto a talianska pusinka môžete nájsť v bloku "Príprava" pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Na sladké krehké cesto potrebujete 2 hodiny 15 minút: 15 minút prípravy a 2 hodiny odpočívať v chladničke.
Krok 2 /13
Krehké cesto na pracovnej ploche vyvaľkajte pomocou valčeka na hrúbku 3 až 4 mm.
Krok 3 /13
Formu vymažte maslom a vložte do nej cesto. Jemne prsty zatlačte na cesto, aby sa rozprestrelo až k okraju, prebytočné cesto nechajte vyčnievať. Dajte do chladničky aspoň na 30 minút.
Krok 4 /13
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Krok 5 /13
Nožom odrežte prebytočné cesto.
Krok 6 /13
Na cesto položte list papiera na pečenie, pokryte keramickými perličkami na pečenie alebo suchými fazuľami, aby sa cesto zaťažilo, a pečte 15–20 minút pri 180 stupňoch. Dajte bokom.
Krok 7 /13
V hrnci zmiešajte šťavu a kôru z citrónov s maslom. Zmes nechajte rozpustiť na miernom ohni.
Krok 8 /13
Pridajte vajcia a cukor do misy prístroja. Stlačte "Štart".
Krok 9 /13
Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi postupne prilievajte zmes rozpusteného masla a citrónovej šťavy a nechajte stroj bežať.
Krok 10 /13
Všetko vložte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte do varu. Varte 3 minúty do zhustnutia.
Krok 11 /13
Zmes nalejte na upečené krehké cesto a nechajte 1 hodinu chladiť.
Krok 12 /13
Pripravte zmes na talianske pusinky podľa receptu a dajte ju bokom.
Krok 13 /13
Pomocou vrecka s ryhovanou tryskou naneste pusinky rovnomerne na tortu a potom ich opečte pomocou zapekacej pištole.