Stratená brioška s pečeným jesenným ovocím
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (5)
Suroviny
6 os.
1 Vajce
10 cl Mlieko
15 cl Smotana
30 g Cukor
400 g Čistá maslová brioška
300 g Červené jablká (približne 2)
400 g Hrušky (približne 3)
250 g Zmes bieleho a čierneho hrozna
0.5 Citrón
1 Pomaranč
1 čl Škorica
0.5 čl Univerzálne korenie
40 g Cukor Muscovado
30 g Maslo
Príslušenstvo
Plech na pečenie Plech na pečenie XL
Príprava
Krok 1 /6
Ovocie umyjeme. Nakrájame jablká a hrušky na 8 mesiačikov, jadierka vyberieme. Dáme ich s hroznom na plech na pečenie, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme pomarančovú šťavu a kôru, korenie, cukor a maslo nakrájané na kocky.
Krok 2 /6
Skôr ako zapneme OptiGrill, umiestnime doň plech a sklopíme poklop. Zapneme gril. Vyberieme Manuálny program, zvolíme oranžovú farbu a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 10 minút.
Krok 3 /6
Medzitým si v plytkej mise rozšľaháme vajce s mliekom, smotanou a cukrom. Nakrájame briošku na plátky hrubé 2,5 cm.
Krok 4 /6
Po dokončení varenia v režime Rúra otvoríme gril v režime Celé jedlo a nastavíme číselník do polohy 3. Zmiešame ovocie a necháme variť, zatiaľ čo si pripravíme zvyšok.
Krok 5 /6
Namočíme 2 plátky briošky do vaječnej zmesi z jednej strany a potom z druhej, dáme na grilovaciu dosku a pečieme 5 minút, v polovici varenia obrátime. Opakujeme so všetkými plátkami.
Krok 6 /6
Plátky briošky podávame ozdobené pečeným ovocím a karamelizovanou šťavou.