Steakové špízy s hubami a teriyaki omáčkou
- Celkový čas 23 min
- 15 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
500 g entrecôte na grilovanie, nakrájaný na 2,5 cm hrubé kocky
75 ml med
50 ml Sójová omáčka s nízkym obsahom sodíka
30 ml ryžový ocot
6 strúč. cesnak, nasekaný
12 malé šampiňóny, celé a olúpané
0.5 červená paprika
0.5
2 pl kukuričná múka
Príprava
Krok 1 /5
Vo veľkej miske zmiešame med so sójovou omáčkou, octom a cesnakom. Polovicu zmesi nalejeme do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a odložíme ju nabok.
Krok 2 /5
Do prvej misky pridáme steak, huby, papriku a cibuľu a dobre ich premiešame s omáčkou. Kúsky mäsa a zeleniny napichujeme striedavo na 20 cm dlhé drevené špajle.
Krok 3 /5
– Zapneme gril. – Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme špízy na gril a sklopíme poklop.
Krok 4 /5
Necháme piecť 6 až 8 minút, kým zelenina a mäso nebudú upečené podľa našich predstáv.
Krok 5 /5
Medzitým vmiešame kukuričnú múku do omáčky, ktorú sme si predtým odložili. Ohrievame ju v mikrovlnnej rúre na najvyššom stupni 60 sekúnd, pričom raz premiešame, kým omáčka nebude hustá a lesklá. Špízy potrieme omáčkou a podávame.