Ryba s hranolčekmi (Fish & chips)
- Celkový čas 23 min
- 15 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (15)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavošedá EY145810 Easy Fry Compact 3 l teplovzdušná fritéza Tefal čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
60 g Múka
40 g Strúhanka
0.5 čl Mletý cesnak
0.5 čl Cibuľa v prášku
0.5 pl Sóda bikarbóna
Soľ a korenie
5 cl Pivo
2 Filety tresky, 90 g/kus
1.5 pl Olej
Príprava
Krok 1 /4
Rybu osušíme kuchynskou utierkou. Polovicu múky a strúhanku dáme do dvoch plytkých misiek. V nádobe zmiešame druhú polovicu múky, cesnakový a cibuľový prášok, sódu bikarbónu, soľ, korenie a pivo. Tresky ponoríme do múky, potom do pivového cesta a nakoniec do strúhanky. Potrieme olejom alebo použijeme sprej.
Krok 2 /4
Vložíme ich do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 3 /4
V polovici varenia rybu obrátime.
Krok 4 /4
Rybu podávame s hranolčekmi a mätovým hráškovým pyré. Podávame s niekoľkými plátkami citróna a tatárskou omáčkou.