Fish and chips
- Celkový čas 50 min
- 40 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
100 g Treska
100 g Múka
2 Vajcia
2 cl Mlieko
3 Zemiak
100 g Slanina
100 g Majonéza
50 g Medvedí cesnak
0.1 cl Biele víno
Citrón
Soľ
Čierne korenie
Bylinka
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
Tresku nakrájajte na menšie kúsky, ochuťte soľou a korením.
Krok 3 /8
Pripravte cestíčko spojením múky, vajec, mlieka a vína. Premiešajte a dochuťte soľou a korením.
Krok 4 /8
Rybu obalte v múke a cestíčku.
Krok 5 /8
Uvarené zemiaky rozpučte, posypte nakrájanou slaninou, pridajte soľ, korenie, maslo a čerstvé bylinky.
Krok 6 /8
Obalenú rybu vložte do košíku a nastavte program ryba. Zemiaky vložte do druhého košíku, zvolte program hranolky a upravte čas približne na 10 minút.
Krok 7 /8
Pripravte majonézu, ktorú si zmiešate s nasekaným medvedím cesnakom a dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.
Krok 8 /8
Hotovú rybu a zemiaky servírujte s majonézou.