Ryba s hranolčekmi
- Celkový čas 1 h 5 min
- 20 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Filety z tresky (alebo inej bielej ryby)
120 g Múka
1 čl Prášok do pečiva
1 čl Paprika
20 cl Pivo alebo perlivá voda
Olej v spreji alebo olivový olej
800 g Mrazené hranolčeky
Soľ a korenie
Citrón
Tatárska omáčka alebo majonéza
Príprava
Krok 1 /8
Cestíčko si pripravíme zmiešaním múky, prášku do pečiva, papriky, soli a korenia v mise. Postupne pridávame pivo alebo perlivú vodu a miešame, pokým nevznikne hladké cestíčko.
Krok 2 /8
Ponárame rybie filety do cestíčka a uistíme sa, že sú dobre obalené.
Krok 3 /8
Do spotrebiča dáme filety. Začneme piecť.
Krok 4 /8
V polovici pečenia ich obrátime, aby bola ryba rovnomerne prepečená a chrumkavá. Otvoríme rukoväť oboma rukami a vyberieme rybu zo spotrebiča.
Krok 5 /8
Do spotrebiča dáme hranolčeky. Začneme piecť. V polovici pečenia zatrasieme, aby sa upiekli rovnomerne.
Krok 6 /8
Otvoríme rukoväť oboma rukami. Hranolčeky vysypeme do misky a dochutíme.
Krok 7 /8
Do spotrebiča dáme filety. Znovu spustíme varenie, aby sme ich ohriali.
Krok 8 /8
Rybie filety hneď podávame s chrumkavými hranolčekmi, citrónovými mesiačikmi a tatárskou omáčkou alebo majonézou.