Pomarančový karamelizovaný losos
- Celkový čas 55 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
6 plátok Filety z lososa (pribl. 150 g/kus)
2 pl Sezamový olej
1.5 pl Strúhaný zázvor
4 pl Sójová omáčka
3 strúč. Cesnak
Soľ, korenie
Zopár pomarančových kúskov na podávanie
2 Pomaranče
4 pl Med
2 čl Strúhaný zázvor
1.5 pl Sezamové semiačka
Príprava
Krok 1 /8
V mise zmiešame sezamový olej, strúhaný zázvor, sójovú omáčku a nasekaný cesnak. Dochutíme soľou a korením. Dáme losos do misy, vlejeme predchádzajúcu zmes a marinujeme 30 minút.
Krok 2 /8
Pripravíme si omáčku. Umyjeme a osušíme pomaranče. Zbavíme ich kôry a vytlačíme šťavu. V malej nádobe zmiešame pomarančovú šťavu, kôru, med, zázvor a sezamové semiačka.
Krok 3 /8
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 8 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť.
Krok 4 /8
Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Pridáme lososové steaky na dosku v nádobe 1, stranou kože nadol a nádobu zatvoríme. Varenie bude automaticky pokračovať.
Krok 5 /8
Po 10 minútach varenia lososa otvoríme kuchynský robot a rozotrieme na lososové steaky trochu pomarančovej šťavy.
Krok 6 /8
Skontrolujeme, či je losos uvarený, a v prípade potreby pridáme niekoľko minút.
Krok 7 /8
Keď je losos uvarený, vložíme do misy a znovu potrieme omáčkou.
Krok 8 /8
Podávame hneď s niekoľkými pomarančovými kúskami a ochutenými zelenými fazuľami.