Poľský bigos s kyslou kapustou
- Celkový čas 50 min
- 15 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (11)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Inox GC712D34 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834 Čierny Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
7 g Sušené hríby (smrekové)
50 cl Vriaca voda
100 g Cibuľa (1 malá)
1 strúč. Cesnak
200 g Údená slanina
1 pl Rastlinný olej
8 Borievkové bobule
1 pl Rajčinová pasta
2 list Bobkový list
80 g Slivky (alebo údené slivky)
700 g Kyslá kapusta
200 g Klobása kabanos
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Dáme do nádoby sušené hríby, zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť. Medzitým si pripravíme zvyšok.
Krok 2 /6
Olúpeme a nasekáme cibuľu a strúčik cesnaku. Nakrájame slaninu na kocky veľké asi 2 cm. Cibuľu, cesnak a nakrájanú slaninu dáme na plech pečenie. Pridáme olej a rozdrvené borievkové bobule a premiešame.
Krok 3 /6
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie oranžovej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 5 minút.
Krok 4 /6
Pridáme rajčinovú pastu, rehydratované hríby a vodu, v ktorej boli namočené, bobkové listy a slivky a premiešame. Pridáme polovicu kyslej kapusty a klobásy nakrájané na veľké plátky. Miešaním omáčku rovnomerne rozložíme, potom pridáme zvyšnú kyslú kapustu a klobásy. Ešte raz premiešame, stlačíme a na vrchu uhladíme.
Krok 5 /6
Zavrieme Optigrill a varíme ďalších 30 minút, v polovici varenia raz premiešame.
Krok 6 /6
Okamžite podávame.