Grilované pirohy s dusenou kapustou
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
750 g Biela kapusta (1 malá)
150 g Cibuľa
2 strúč. Cesnak
2 pl Rastlinný olej
Soľ, korenie
30 g Rajčinová pasta
10 cl Biele víno
450 g Ruské pirohy čerstvé alebo mrazené
20 g Maslo
1 Kôpor
1 zvä. Petržlenová vňať
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /7
Odstránime vonkajšie listy kapusty, ak sú poškodené. Rozkrojíme ju napoly, odstránime väčšinu jadra a zvyšok nakrájame nožom alebo mixérom na kocky.
Krok 2 /7
Olúpeme a najemno nasekáme cibuľu a strúčiky cesnaku. Dáme ich s kapustou na plech na pečenie, vlejeme olej, pridáme soľ a korenie a zamiešame.
Krok 3 /7
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie oranžovej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 10 minút, počas varenia raz zamiešame.
Krok 4 /7
Rozriedime rajčinovú pastu s bielym vínom. Pridáme túto zmes do kapusty, zamiešame, zatvoríme gril a pokračujeme vo varení ďalších 10 minút.
Krok 5 /7
Medzitým si podľa pokynov na balení uvaríme pirohy vo vriacej osolenej vode. Scedíme ich a vysypeme do misy s maslom nakrájaným na kocky. Premiešaním obalíme pirohy v masle.
Krok 6 /7
Otvoríme Optigrill v polohe Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí pirohov ich poukladáme na grilovaciu dosku a grilujeme z každej strane asi 3 minúty.
Krok 7 /7
Nasekáme lístky kôpru a petržlenovej vňate, pridáme ich do kapusty, premiešame a podávame dusenú kapustu s grilovanými pirohmi.