Pikantné kura s karfiolom
- Celkový čas 30 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
4 os.
3 pl Olivový olej
4 Kuracie stehná (oddelíme horné stehná od dolných)
2 Nasekané cibule
2 strúč. Nasekaný cesnak
1 kus Nasekaný čerstvý zázvor
1 pl Indické mleté korenie
1 pl Rajčinové pyré
20 cl Kurací vývar
1 Limetka (šťava)
1 diel 650 g karfiolu, nakrájaného na 4 časti
3 cl Horúce mlieko
50 g Hrozienka
12 list Bazalka
2 pl Pražené mandle vo vločkách
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Mriežka 2v1
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
V nádobe restujeme na oleji 6 minút kuracie mäso, cesnak a zázvor.
Krok 3 /6
Pridáme cibuľu, koreniny, rajčinové pyré, vývar, hrozienka a citrón.
Krok 4 /6
Karfiol dáme na gril v hornej polohe, navrch kuracieho mäsa.
Krok 5 /6
Varíme pod tlakom
Krok 6 /6
Zmiešame pyré s mliekom a dochutíme. Podávame zahorúca s mandľami a bazalkou.