Opekaná koreňová zelenina s javorovým sirupom
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
8 Mrkva
8 Paštrnáky
700 g Sladký zemiak
6 cl Olivový olej
2 čl Tymián
Soľ, korenie
6 cl Jablčný ocot
1 Pomaranč
10 cl Javorový sirup
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /3
Ošúpeme zemiaky, potom nakrájame mrkvu na hrubé plátky a paštrnák a sladký zemiak na 2 cm kocky.
Krok 2 /3
Grilovaciu dosku vložíme do nádoby a dáme do nádoby zeleninu. Pokvapkáme pribl. 2 polievkovými lyžicami olivového oleja, potom posypeme tymiánom a dochutíme soľou a korením. Digitálna verzia: Nastavíme režim GRIL na 200 °C a predhrievame 15 minút. Varíme 30 minút, v polovici varenia obrátime. Mechanická verzia 2 v 1: Nastavíme na 200 °C a predhrievame 15 minút. Varíme 30 minút, v polovici varenia obrátime.
Krok 3 /3
Medzitým zmiešame zvyšný olej s octom, strúhanou pomarančovou kôrou, sirupom a štipkou soli a korenia. Po uvarení nakvapkáme na zeleninu vinaigrette a podávame.