Obaľované krevety s kokosom
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
20 Stredne veľké surové krevety
50 g Strúhanka
50 g Kokosové vločky
1 Vajce
4 pl Olivový olej
2 Limetky
0.5 čl Soľ
1 čl Údená paprika
1 čl Čili korenie
1 čl Mletý cesnak
Príprava
Krok 1 /8
Odstránime z kreviet škrupinu a vnútornosti, pričom ponecháme chvost.
Krok 2 /8
Nastrúhame kôru citrónov a vytlačíme ich. V nádobe zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a kôru, soľ, papriku, čili korenie a mletý cesnak.
Krok 3 /8
V tejto zmesi marinujeme krevety 30 minút.
Krok 4 /8
Zmiešame strúhanku s kokosovými vločkami. V malej miske si vyšľaháme vajce.
Krok 5 /8
Necháme krevety odkvapkať, vložíme ich do vyšľahaného vajca a strúhanky.
Krok 6 /8
Vložíme grilovacie dosky do grilu OptiGrill a spustíme program MORSKÉ PLODY.
Krok 7 /8
Po predhriatí dáme krevety na grilovacie dosky, zatvoríme OptiGrill a varíme dovtedy, kým sa nerozsvieti červené svetlo.
Krok 8 /8
Podávame horúce.