Kura s limetkou a kokosom
- Celkový čas 28 min
- 15 min
Príprava - 13 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
4 Kuracie stehná (horné a dolné stehno oddelené)
2 Umytý baklažán narezaný na 2-3 cm kúsky
2 Limetka
6 Jarné cibuľky rozkrojené na polovice
100 ml Kokosové mlieko
2 pl Sezamový olej
2 pl Rybacia omáčka
2 pl Umytý a nasekaný čerstvý koriander
2 čl Opečené sezamové semienka
10 g Kukuričný škrob zriedený v malom množstve vody
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
Umyte a rozrežte baklažány na veľké 2 až 3 cm kocky.
Krok 3 /8
Umyte čerstvý koriander a nakrájajte na jemno.
Krok 4 /8
Kura marinujte v limetkovej šťave a rybacej omáčke. Do nádoby pridajte sezamový olej.
Krok 5 /8
Cibuľu opečte do hneda. Vyberte. Kura opečte do hneda (v prípade potreby v niekoľkých dávkach). Šťavu z marinády zmiešajte s kukuričným škrobom.
Krok 6 /8
Vložte cibuľu a kura späť do nádoby. Pridajte šťavu z marinády, kokosové mlieko a baklažán.
Krok 7 /8
Doba varenia: 13 minút
Krok 8 /8
Ozdobte koriandrom a sezamovými semienkami. Servírujte.