Milánske kura, stredomorský šalát a pečené cherry rajčiny
- Celkový čas 34 min
- 20 min
Príprava - 14 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
1.5 pl Citrónová šťava
1.5 pl Ocot z červeného vína
1 čl Sušené oregano
1 čl Mletý cesnak
0.5 čl Soľ
1.5 pl Olivový olej
4 Kuracie rezne
1 Olivový olej
60 g Múka
80 g Panko strúhanka
20 g Strúhaný parmezán
1 Vajcia
1 pl Voda
Korenie
300 g Cherry rajčiny
1 čajová lyžička Oregano
3 čajová lyžička Olivový olej
Korenie
1 Rímsky šalát
0.5 Červená cibuľa
45 g Feta
Príprava
Krok 1 /12
Vyhladíme rezne, aby sme ich zjemnili – vyklepeme ich paličkou alebo mažiarom so splošteným spodkom. Potrieme olivovým olejom.
Krok 2 /12
V hlbokej mise rozšľaháme vajce s vodou, soľou a korením. V druhej hlbokej mise zmiešame strúhanku a parmezán.
Krok 3 /12
Ponoríme kuracie rezne do vajíčka a potom do strúhanky, aby sa dobre obalili.
Krok 4 /12
Umyjeme a osušíme cherry rajčiny a rozkrojíme ich napoly. Vo veľkej nádobe ich zmiešame s oreganom a olejom. Ochutíme soľou a korením a potom dobre premiešame.
Krok 5 /12
Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na prúžky. Umyjeme hlávkový šalát a nasekáme ho. Pridáme hlávkový šalát, cibuľu a rozdrobený syr feta do šalátovej misy.
Krok 6 /12
Pripravíme si vinaigrette. Zmiešame citrónovú šťavu, vínny ocot, oregano, cesnak, soľ a olivový olej.
Krok 7 /12
Zapneme nádobu č. 1. Na dosku v nádobe č. 1 dáme kuracie rezne.
Krok 8 /12
Zapneme nádobu č. 2. Na dosku v nádobe č. 2 dáme cherry paradajky.
Krok 9 /12
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 10 /12
V polovici varenia rajčiny premiešame.
Krok 11 /12
Skontrolujeme, či je všetko uvarené, a v prípade potreby pridáme niekoľko minút.
Krok 12 /12
Kuracie rezne podávame s rajčinami a hlávkovým šalátom. Pokropíme s vinaigrette.