Stredomorský cestovinový šalát
- Celkový čas 20 min
- 15 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (15)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Inox GC712D34 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Strieborný/Čierny Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
500 g uvarené cestoviny penne
125 ml vínny ocot
50 ml citrónová šťava
1 pl med
2 strúč. cesnak
125 ml olivový olej
1 ks cuketa
1 ks baklažán
1 ks červená paprika
0.5 červená cibuľa
125 g feta, nakrájaná na kocky
4 pl nasekaná bazalka
50 g čierne olivy, nasekané
50 g opražené píniové oriešky
Príprava
Krok 1 /3
Zmiešame ocot s citrónovou šťavou, medom, cesnakom, soľou a korením. Za stáleho miešania opatrne pridávame olivový olej, kým sa rovnomerne nepremieša. Omáčku zmiešame s cuketou, baklažánom, paprikou a cibuľou. Odložíme si trochu zálievky pre prípravu cestovín.
Krok 2 /3
Zapneme gril. Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme zeleninu na gril a sklopíme poklop. Zeleninu grilujeme 5 minút, pričom ju niekoľkokrát otočíme, kým nie je mäkká a chrumkavá.
Krok 3 /3
Zeleninu nahrubo nakrájame, pridáme uvarené cestoviny, zvyšok šalátovej zálievky, syr feta, bazalku a olivy a premiešame. Pred podávaním posypeme podľa chuti píniovými orieškami.