Marinovaný flank steak s limetkou a koriandrom
- Celkový čas 4 h 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 4 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (15)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Inox GC712D34 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Strieborný/Čierny Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
1 ks flank steak
1 koriander
50 ml citrónová šťava
2 pl rastlinný olej
6 strúč. strúčik cesnaku
2 ks jarná cibuľka
1 ks čili paprička
0.5 pl mletá rasca
0.5 čl soľ
Príprava
Krok 1 /4
Rovnomerne premiešame koriander, limetkovú šťavu, olej, cesnak, cibuľu, chilli, soľ a rascu. Kúsky flank steaku obalíme v zmesi. Vložíme do chladničky a necháme marinovať aspoň 4 hodiny.
Krok 2 /4
Mäso vyberieme z chladničky a odstránime väčšinu marinády.
Krok 3 /4
Zapneme gril. Vyberieme program Steak / Červené mäso a stlačíme OK. Keď je gril horúci, mäso dáme na gril a zatvoríme ho. Uvaríme podľa preferencie: krvavé, stredne alebo dobre prepečené.
Krok 4 /4
Dáme mäso na dosku na krájanie a necháme odstáť 5 minút, potom nakrájame na tenké plátky.