Losos v lístkovom ceste so špenátom
- Celkový čas 1 h 35 min
- 30 min
Príprava - 45 min
Varenie - 20 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
2 Lístkové cesto
200 g Šampiňóny
40 g Šalotka
2 cl Olivový olej
4 g Soľ
160 g Čerstvý krémový syr
200 g Špenát
400 g Filet z lososa
1 Vajcia
1 cl Mlieko
Príprava
Krok 1 /10
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: 2 kusy lístkového cesta. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na kusy lístkového cesta môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 10 minút a cesto treba nechať 3 hodiny odležať v chladničke.
Krok 2 /10
Hubám odkrojte nohy. Klobúky umyte a osušte a potom ich nakrájajte na kúsky ako na smaženici. Šalotku olúpte a nakrájajte na kocky.
Krok 3 /10
Huby orestujte na panvici na olivovom oleji so šalotkou a štipkou soli. Varte 5 minút za častého miešania, kým sa vlhkosť neodparí. Pridajte čerstvý krémový syr. Nechajte vychladnúť.
Krok 4 /10
Dobre umytý a osušený špenát orestujte na troche olivového oleja. Okoreňte a nechajte vychladnúť.
Krok 5 /10
Z lístkového cesta vykrájajte obdĺžniky. Obdĺžniky by mali byť dvakrát dlhšie ako kúsky lososa.
Krok 6 /10
Usporiadajte obdĺžniky z lístkového cesta zvisle na výšku. Smaženicu rozprestrite na spodnú časť obdĺžnikov a nechajte okraj asi 1 až 2 cm.
Krok 7 /10
Do rovnakej oblasti položte listy špenátu a potom lososa. Obdĺžniky z lístkového cesta prekryte hornou časťou a utesnite. Nechajte odpočinúť 30 minút v chladničke.
Krok 8 /10
Predhrejte rúru na 200 stupňov.
Krok 9 /10
Potrite zmesou vajec a mlieka, do cesta urobte mierne zárezy a pečte 15 až 20 minút pri 200 stupňoch.
Krok 10 /10
Okamžite podávajte.