Glazed Salmon with Wild Salad
- Celkový čas 30 min
- 20 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
4 ks lososové filety (pribl. 250 g)
1 ks limetka
8 pl med
2 čl sójová omáčka
200 g listy miešaného šalátu
12 ks reďkovky
2 ks mango
1 ks limetka
2 čl med
soľ
olivový olej
Príprava
Krok 1 /5
Losos opláchneme pod studenou tečúcou vodou a osušíme poklepaním kuchynskou utierkou. Podľa potreby zbavíme kože.
Krok 2 /5
Umyjeme limetku v horúcej vode, osušíme ju, nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Zmiešame kôru a šťavu z limetky s medom a sójovou omáčkou. Následne na rybu natrieme marinádu.
Krok 3 /5
Umyjeme hlávkový šalát a trasením ho osušíme. Ošúpeme mango, rozpolíme ho pozdĺž jadra a potom ho najemno nakrájame na plátky. Umyjeme reďkovky, osušíme ich a najemno nakrájame na plátky.
Krok 4 /5
Zapneme gril, vyberieme program Ryby a stlačíme OK. Keď je spotrebič horúci, dáme naň lososa a gril zatvoríme: ryba sa uvarí automaticky. Keď je losos uvarený na stupeň „medium“ (oranžová), vyberieme ho. Necháme ho krátko odstáť a znovu ho natrieme polevou.
Krok 5 /5
Losos podávame s hlávkovým šalátom, reďkovkami a mangom. Na šalát nakvapkáme limetkovú šťavu, olivový olej a soľ a podávame.