Lepkavé kuracie stehná s petržlenovými zemiakmi
- Celkový čas 1 h 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 kg Zemiak
Olejový sprej
1 čl Soľ
Petržlen
3 Maslo
1 pl Paprika
2 čl Soľ
1 pl Cesnak
1 pl Koriander
1 pl Rasca
2 čl Oregáno
1 čl Čierne korenie
1 čl Káva
Kuracie stehná
1 pl Chilli omáčka
1 pl Med
1 pl Citrón
2 pl Olivový olej
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
Nové zemiaky nakrájajte na rovnaké mesiačiky. Vložte do väčšieho koša horkovzdušnej fritézy. Postriekajte olejom a dochuťte soľou.
Krok 3 /8
Zamiešajte nachystané korenie.
Krok 4 /8
Kuracie paličky potrite zmesou korenia, potom pridajte čili omáčku, med, citrónovú šťavu a olej.
Krok 5 /8
Dobre premiešajte a nechajte na 1 hodinu postáť v marináde.
Krok 6 /8
Kuracie stehná dajte do druhého košíka fritézy a na programe kura pečte do chrumkava.
Krok 7 /8
Rozpuste maslo a primiešajte nasekaný petržlen. Nalejte na chrumkavé upečené zemiaky.
Krok 8 /8
Zemiaky podávajte s kuracími stehnami.