Kysnuté uzlíky s pestom z medvedieho cesnaku
- Celkový čas 1 h 58 min
- 20 min
Príprava - 53 min
Varenie - 45 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
14 kusov
400 g Hladká múka
100 g Polohrubá múka
1 ks Sušené droždie
1 ks Vajce
100 ml Voda
100 ml Mlieko
50 ml Repkovy olej
10 g Soľ
1 čajová lyžička Kryštáľový cukor
2 hrsť Medvedi cesnak
50 ml Olivový olej
0.5 čajová lyžička Soľ
0.5 čajová lyžička Odšťavený citrón
1 hrsť Píniové oriešky
Parmezán
1 ks Vajce
20 g Maslo
Príslušenstvo
Hák na cesto Sekáčik na bylinky
Príprava
Krok 1 /15
Nachystáme si suroviny na cesto.
Krok 2 /15
Najprv vložíme do misy múky, soľ, cukor, mlieko, vodu, vajce a sušené droždie. Stlačíme ŠTART a premiesime cca 3 min.
Krok 3 /15
Následne k cestu prilejeme olej, stlačíme ŠTART a premiesime až pokým sa nám cesto neodlepuje od stien misy.
Krok 4 /15
Cesto prikryjeme útierkou a dáme kysnúť na teplé miesto na cca 45 min, kým zdvojnásobí svoj objem.
Krok 5 /15
Pripravíme si suroviny na pesto.
Krok 6 /15
Medvedí cesnak nakrájame a spolu s ostatnými surovinami vložíme do sekáčika na bylinky. Stlačíme ŠTART a začneme mixovať. V prípade potreby dolejeme olejom alebo trochou vody.
Krok 7 /15
Mixovaním dostaneme pesto jemnej konzistencie, ktoré si pripravíme na plnenie.
Krok 8 /15
Nakysnuté cesto si vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
Krok 9 /15
Rovnomerne ho potrieme pripraveným pestom.
Krok 10 /15
Jednu stranu cesta preložíme do polovice.
Krok 11 /15
Cesto z druhej strany preložíme do stredu na už preloženú časť. Dostaneme naplnený obdĺžnik.
Krok 12 /15
Obdĺžnik s naplneným cestom nakárame na cca 14 pásikov.
Krok 13 /15
Z nakrájaných pásikov tvarujeme uzláky.
Krok 14 /15
Uzlíky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich vajcom. Pečieme ich cca 25-30 min. Na 180 stupnoch.
Krok 15 /15
Máme hotovo.