Jahňacie kotlety s bylinkovou krustou
- Celkový čas 40 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (15)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Inox GC712D34 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Strieborný/Čierny Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
0.25 hrn. najemno nasekaná čerstvá petržlenová vňať
1 pl najemno nasekaná vňať čerstvého rozmarínu
1 pl najemno nasekaná vňať čerstvého tymiánu
2 pl olivový olej
1 pl Dijonská horčica
0.75 čl soľ a korenie
4 strúč. mletý cesnak
8 ks jahňacie kotlety, približne 1 1/2 lb (750 g)
Príprava
Krok 1 /3
Petržlenovú vňať zmiešame s rozmarínom a tymiánom. Z oleja, horčice, soli, korenia a cesnaku vymiešame pastu, ktorou potrieme kotlety.
Krok 2 /3
Ak nie je Optigrill pripojený: – Zapneme gril – Na grile vyberieme vhodný program a stlačíme OK Ak je Optigrill pripojený: – Prispôsobte predvoľby varenia kliknutím na odkaz v dolnej časti tohto kroku a stlačte OK na grile Optigrill. Potom pokračujeme v recepte: Grilovacie dosky zľahka vymastíme kuchynským olejom v spreji. Keď prestane blikať fialová kontrolka, kotlety poukladáme na gril a zatvoríme poklop. Pečieme, pokým kontrolka nezmení farbu na farbu želaného stupňa prepečenia – žltú pre krvavý spôsob, oranžovú pre stredné prepečenie a červenú pre dobré prepečenie.
Krok 3 /3
Presunieme kotlety na tanier a zakryjeme fóliou. Necháme odstáť 5 minút a môžeme podávať.