Grilované papriky na taliansky spôsob
- Celkový čas 10 min
- 10 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (6)
Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 Strieborný/Čierny Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
6 ks červená paprika
6 pl olivový olej
3 strúč. strúčik cesnaku
3 pl bazalka
3 ks sardelové filety
1.5 pl balzamikový ocot
soľ
korenie
30 g píniové orechy
60 g Parmezán
Príprava
Krok 1 /4
Zapneme gril. Vyberieme program Paprika a stlačíme OK.
Krok 2 /4
Papriky rozpolíme, odstránime jadierka a každú polovicu pozdĺžne rozrežeme na tri časti. Zmiešame s polovicou olivového oleja, cesnakom, bazalkou, sardelami a balzamikovým octom. Dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /4
Keď je gril horúci, poukladáme naň plátky papriky (podľa potreby na viackrát) a gril zatvoríme. Pečieme podľa pokynov na displeji, kým nebudú „zľahka ugrilované“.
Krok 4 /4
Papriky položíme na tanier, pokvapkáme zvyškom oleja a necháme ich vychladnúť. Pred podávaním posypeme papriky píniovými orieškami a strúhaným parmezánom.