Grilovaná mrkva s jogurtovou omáčkou a listovým pestom
- Celkový čas 44 min
- 20 min
Príprava - 24 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (5)
Suroviny
4 os.
10 Nakrájaná mrkva
1 pl Hrubozrnná soľ
2 pl Jablčný ocot
2 pl Med
7 cl Olivový olej
6 g Čerstvý estragón
5 g Mrkvová vňať
0.5 čl Celé čierne korenie
20 g Biele lieskové orechy
20 g Píniové oriešky
1 čl Koriandrové semienka
1 čl Semienka rasce
1 čl Oregano v prášku
0.5 čl Paprika
2 štip. Soľ
400 g Grécky jogurt
2 štip. Kvet soli
Príslušenstvo
Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /9
Zelené končeky ošúpte, umyte a nakrájajte, pričom na konci mrkvy nechajte kúsok. Trochu vrchnej časti si nechajte.
Krok 2 /9
Mrkvu vložte do plechu na pečenie, naplňte ho vodou do troch štvrtín a osoľte.
Krok 3 /9
Pred zapnutím OptiGrillu doň vložte príslušenstvo na pečenie. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie program Manuál. Tlačidlom M vyberte červené nastavenie a stlačte OK. Po predhriatí varte 20 minút.
Krok 4 /9
Mrkvu ochlaďte v studenej vode, potom ju nechajte odkvapkať a vložte do misky. Zmiešajte med a jablčný mušt v nádobe, zmes nalejte na mrkvu a jemne ju obaľte.
Krok 5 /9
Otvorte OptiGrill v režime grilovania. Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí vložte mrkvu a varte 4 minúty.
Krok 6 /9
V úzkej nádobe zmiešajte olej, estragón, špičky a korenie. Odložte bokom.
Krok 7 /9
V mixéri pripravte sušienky: pridajte lieskové orechy, píniové oriešky, koriander, rascu, oregano, papriku a soľ. Mixujte, kým nezískate nie príliš jemné sušienky.
Krok 8 /9
V nádobe zmiešajte jogurt a 2 štipky soli.
Krok 9 /9
Na tanier zľahka rozotrite jogurt, naaranžujte mrkvu, posypte sušienkami a pokvapkajte estragónovou omáčkou.