Grilovaná šavarma s čipotle omáčkou
- Celkový čas 25 min
- 20 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
60 g Čipotle čili pasta
2 pl Majonéza
90 g Kyslá smotana alebo šľahačková smotana
120 g Červená kapusta
120 g Biela kapusta
1 čl Soľ
1 čl Cukor
2 pl Rastlinný olej
100 g Slivková rajčina (približne 1)
100 g Uhorka
50 g Červená cibuľa
520 g Kuracie filety
4 Chlebové placky lavaš alebo veľké pšeničné wrapy
100 g Morkov' po-koreyski (strúhané mrkvy, na kórejský spôsob)
Príprava
Krok 1 /7
Pripravíme si omáčku: zmiešame čili pastu s majonézou a kyslou smotanou. Uložíme do chladničky.
Krok 2 /7
Krájačom nastrúhame alebo nakrájame červenú a bielu kapustu na veľmi jemné plátky. Dáme ich do nádoby so soľou, cukrom a olejom a zamiešame.
Krok 3 /7
Nakrájame rajčinu na tenké plátky. Nakrájame uhorku a červenú cibuľu na tenké plátky.
Krok 4 /7
Zapneme Optigrill. Vyberieme program „Kura“ a stlačíme OK. Po predhriatí dáme kuracie filety na gril a zatvoríme ho. Varíme dovtedy, kým nie je kontrolka červená.
Krok 5 /7
Vyberieme kuracie filety a nakrájame ich na 1 cm prúžky.
Krok 6 /7
Rozotrieme omáčku na chlieb lavaš, pridáme kuracie prúžky, mesiačiky rajčín, nakrájanú nakladanú kapustu, plátky uhorky, plátky cibule a nastrúhané mrkvy. Obalíme chlieb a zložíme z oboch strán, aby sme uzavreli plnku.
Krok 7 /7
Otvoríme OptiGrill v polohe BBQ. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí poukladáme plnené wrapy na grilovacie dosky a varíme 5 minút, pričom ich pravidelne obraciame, aby sa opiekli zo všetkých strán.