Grilovaná chobotnica a paprika
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
400 g Papriky rôznych farieb
400 g Cherry rajčiny
5 pl Olivový olej
2 čl Tymián
1 čl Paprika (sladká alebo údená)
3 pl Sherry ocot
2 čl Cibuľa v prášku
1 strúč. Nasekaný cesnak
500 g Predvarené chápadlá chobotnice
1 pl Cibuľa v prášku
1 strúč. Nasekaný cesnak
1 čl Tymián
1 čl Paprika (sladká alebo údená)
2 pl Sherry ocot
2 pl Olivový olej
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Umyjeme papriky a cherry rajčiny. Papriky nakrájame na pásiky.
Krok 2 /7
Papriky a paradajky dáme do šalátovej misy. Pridáme olivový olej, tymián, papriku, ocot sherry, cibuľu v prášku a nasekaný cesnak. Zamiešame.
Krok 3 /7
Chápadlá chobotnice vložíme do inej šalátovej misy. Pridáme cibuľu v prášku, nasekaný cesnak, tymián, papriku, ocot sherry a olivový olej. Dochutíme soľou a korením.
Krok 4 /7
Papriky a paradajky poukladáme na plech na pečenie. Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 5 /7
Zapneme prístroj. Spustíme program GRILL na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 30 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 6 /7
V polovici pečenia položíme chápadlá chobotnice na zeleninu. Pokračujeme v pečení.
Krok 7 /7
Podávame veľmi horúce. Podávame s obyčajnou ryžou.