Cuketové muffiny s dvojitou čokoládou
- Celkový čas 30 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
150 g Cuketa
70 g Trstinový cukor
120 ml Sójové mlieko
80 ml Rastlinný olej
2 ks Vajcia
225 g Hladká múka
25 g Kakao
8 g Prášok do pečiva
150 g Horká čokoláda
Príprava
Krok 1 /7
Cuketu umyte, odrežte jej konce a jemne ju nastrúhajte. Rukami vytlačte z cukety vodu, aby ste získali uvedenú hmotnosť. V prípade potreby môžete nastrúhať viac. Odložte bokom.
Krok 2 /7
Do veľkej misy dajte cukor, sójové mlieko a olej. Šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
Krok 3 /7
Pridajte vajce a premiešajte. Vmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. Znovu prešľahajte.
Krok 4 /7
Pomocou stierky jemne premiešajte cuketu a dve tretiny čokolády.
Krok 5 /7
Do troch štvrtín formičiek na muffiny nalejte cesto a potom ho posypte zvyšnými kúskami čokolády.
Krok 6 /7
Muffiny vložte do formy Easy Fry pomocou štandardného plechu na pečenie. Nastavte program na DEZERT 160 °C na 15 minút.
Krok 7 /7
Muffiny nechajte vychladnúť alebo si ich vychutnajte teplé.