Cuketové muffiny s dvojitou čokoládou
- Celkový čas 30 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
225 g Cuketa, jemne nastrúhaná a vyžmýkaná (1 kus)
105 g Trstinový cukor
180 g Sójové mlieko
120 g Neutrálny olej
3 Vajce
337.5 g Múka na pečivo
37.5 g Horké kakao
12 g Prášok do pečiva (2 čajové lyžičky)
225 g Kúsky horkej čokolády
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /5
Cuketu umyte, odrežte jej konce a jemne ju nastrúhajte. Rukami vytlačte z cukety vodu, aby ste získali uvedenú hmotnosť. V prípade potreby môžete nastrúhať viac. Odložte bokom.
Krok 2 /5
Do veľkej misy dajte cukor, sójové mlieko a olej. Šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte vajce a premiešajte. Vmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. Znovu prešľahajte. Pomocou stierky jemne premiešajte cuketu a dve tretiny čokolády.
Krok 3 /5
Do troch štvrtín formičiek na muffiny nalejte cesto a potom ho posypte zvyšnými kúskami čokolády.
Krok 4 /5
Muffiny vložte do formy Easy Fry pomocou štandardného plechu na pečenie. Nastavte program na DEZERT 160 °C na 15 minút.
Krok 5 /5
Muffiny nechajte vychladnúť alebo si ich vychutnajte teplé.