Brownie
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
165 g Horká čokoláda na varenie
100 g Mäkké maslo
60 g Pekanové orechy
80 g Hnedý práškový cukor
2 Vajce
0.5 čl Tekutý vanilkový extrakt
40 g Múka T45
Príprava
Krok 1 /5
Čokoládu a maslo v miske rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.
Krok 2 /5
Pekanové orechy nahrubo rozdrvíme. Vo veľkej mise šľaháme 5 minút vajcia, hnedý cukor a vanilkový extrakt do hladkej peny. Vlejeme rozpustenú čokoládu a maslo a premiešame. Pridáme múku, potom polovicu pekanových orechov a pomocou ohybnej špachtle ich vmiešame.
Krok 3 /5
Z papiera odolného masti vystrihneme kotúč s priemerom 24-centimetrovej formy na tortu a vložíme ho dnu. Vlejeme cesto a na záver pridáme zvyšné pekanové orechy.
Krok 4 /5
Formu dáme do spotrebiča. Začneme piecť.
Krok 5 /5
Oboma rukami otvoríme rukoväť a vyberieme brownie. Necháme vychladnúť a potom vyberieme z formy. Odstránime papier odolný masti. Podávame teplé alebo pri izbovej teplote.