Baklažánové rolky s parmezánom
- Celkový čas 40 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
100 g Rajčinová omáčka
1 čl Mletá cibuľa
1 čl Mletý cesnak
1 čl Sušené oregano
0.5 čl Soľ
1 pl Olivový olej
Korenie
1 Syr mozzarella nakrájaný na 1 cm plátky
400 g Baklažán nakrájaný na 0,5 cm plátky, grilovaný alebo vyprážaný na panvici
1.5 pl Strúhaný parmezán
Príprava
Krok 1 /4
V nádobe zmiešame paradajkovú omáčku, cibuľu, cesnak, oregano, soľ, olivový olej a korenie. Odložíme nabok. Na koniec plátku baklažánu položíme kúsok mozzarelly, potom plátok jemne zrolujeme a vytvoríme rolku. Zopakujeme postup s každým plátkom baklažánu.
Krok 2 /4
Polovicu paradajkovej omáčky nalejeme na dno pružinovej formy, ktorá má správnu veľkosť pre vaše potreby. Baklažánové rolky poukladáme do formy zvisle. Zalejeme zvyškom paradajkovej omáčky a na záver posypeme strúhaným parmezánom.
Krok 3 /4
Plechovku vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 4 /4
Podávame so zeleným šalátom.