Zemiaky s bylinkovým parmezánom
- Celkový čas 20 min
- 15 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
4 ks veľké zemiaky (približne 1 kg)
30 ml olivový olej
1 pl provensálske korenie
soľ a korenie
50 g strúhaný parmezán
Príprava
Krok 1 /3
Zemiaky varíme v mikrovlnnej rúre 6 minút, kým trochu nezmäknú, a potom ich necháme vychladnúť. Zemiaky nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Zmiešame olivový olej, provensálske bylinky, soľ a korenie. Každý plátok zemiaku potrieme touto zmesou z oboch strán.
Krok 2 /3
Zapneme gril. Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme zemiaky na gril a sklopíme poklop. Necháme ich grilovať 5 minút, kým nie sú mäkké a chrumkavé.
Krok 3 /3
Zemiaky premiestnime na veľký tanier a posypeme parmezánom.