Čedarové guličky Mac and Cheese
- Celkový čas 35 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
150 g Uvarené makaróny (60 g neuvarených)
15 g Maslo
15 g Múka
8 cl Mlieko
100 g Strúhaný syr čedar
6 kocka Čedar (približne 40 g)
0.5 čl Čierne korenie
2 štip. Soľ
1 Vajcia
50 g Múka
50 g Panko strúhanka
0.5 čl Kari korenie
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /6
Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale a potom ich odložte do misky.
Krok 2 /6
V hrnci rozpusťte maslo a pridajte múku. Zmes miešajte metličkou a zahrievajte na miernom ohni 2 minúty. Odstavte hrniec zo sporáka a vmiešajte mlieko. Vráťte na sporák a nechajte bešamel 1 minútu hustnúť. Pridajte nastrúhaný čedar a korenie a na miernom ohni premiešajte stierkou. Keď sa syr rozpustí, pridajte cestoviny a jemne miešajte, kým sa prísady nespoja bez toho, aby sa cestoviny rozpadli.
Krok 3 /6
Čedar nakrájajte na kocky 6 x 1,5 cm. Cestovinovú zmes rozdeľte na 6 porcií, do každej pridajte kocku syra čedar a vytvarujte guľky. Prsty si môžete namočiť do trochy vody, aby sa vám nelepili. Odložte bokom.
Krok 4 /6
Pripravte si zmes na strúhankovú vrstvu. Vajíčka rozbite do malej misky. Na tanieri pridajte do múky kari korenie a do misky nasypte strúhanku. Guličky obaľte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Krok 5 /6
Guličky vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 200 °C na 12 minút.
Krok 6 /6
Podávajte teplé.