Vyprážané kuracie rezne
- Celkový čas 31 min
- 15 min
Príprava - 16 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Kuracie rezne
50 g Múka
100 g Strúhanka
50 g Parmezán
1 čl Paprika
1 čl Mletý cesnak
2 Vajce
Soľ a korenie
Olivový olej
Príprava
Krok 1 /6
Zmiešame strúhanku s parmezánom, paprikou a mletým cesnakom. Dochutíme soľou a korením.
Krok 2 /6
Pripravíme si tri taniere na obaľovanie rezňov: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a jeden so strúhankou. Každý rezeň namočíme do múky, potom do rozšľahaných vajec a nakoniec do strúhanky, pričom poriadne pritlačíme, aby sa strúhanka prichytila.
Krok 3 /6
Obalené rezne potrieme olivovým olejom, aby sa vypražili dozlata a dochrumkava.
Krok 4 /6
Obalené rezne dáme do spotrebiča. Začneme vyprážať.
Krok 5 /6
V polovici vyprážania ich obrátime, aby sa vypražili rovnomerne.
Krok 6 /6
Otvoríme rukoväť oboma rukami a vyberieme rezne zo spotrebiča. Vypražené kuracie rezne podávame so zeleným šalátom alebo pečenou zeleninou. Dobrú chuť!