Vegánska mrkvová slanina
- Celkový čas 1 h 18 min
- 18 min
Príprava - 30 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
9 cl Sójová omáčka
6 cl Olivový olej
2 pl Javorový sirup
3 pl Tahini
1 pl Paprika
2 pl Mletý cesnak
1 čl Čierne korenie
6 Veľké mrkvy
1 pl Neutrálny olej
Príslušenstvo
2 mriežky
Príprava
Krok 1 /6
Vo veľkej mise zmiešame spolu sójovú omáčku, olivový olej, javorový sirup, tahini, papriku, mletý cesnak a čierne korenie.
Krok 2 /6
Ošúpeme mrkvy. Škrabkou šúpeme mrkvy zhora nadol, aby sme vytvorili slaninové prúžky s veľkosťou plátkov.
Krok 3 /6
Prúžky mrkvy vložíme do misy a marinujeme aspoň 30 minút.
Krok 4 /6
Na oba grily dáme kus papiera na pečenie. Potrieme ich olejom. Úplne odkvapkané prúžky mrkvy poukladáme na každý gril bez toho, aby sa navzájom dotýkali. Umiestnime grily na horné a stredné rošty spotrebiča a zavrieme dvierka.
Krok 5 /6
Nastavíme program HRANOLKY pri 180 °C na 15 minút. V polovici programu grily prehodíme, dvierka zasa zatvoríme a počkáme na dovarenie.
Krok 6 /6
Po skončení programu zopakujeme proces s druhou dávkou.