Thajské kura s ryžou
- Celkový čas 16 min
- 10 min
Príprava - 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
6 os.
750 g Kuracie prsia nakrájané na 1 cm hrubé prúžky
360 g Thajská ryža
1.5 Limetka (šťava a kôra)
0.6 čl Pasta z červených chilli papričiek (voliteľné)
3 pl Ryžový ocot
1.5 pl Ustricová omáčka
1.5 pl Sójová omáčka
15 Umyté a nasekané čerstvé lístky mäty
3 strúč. Ošúpaný cesnak s odstráneným klíčkom nasekaný na jemno
500 ml Voda
Olej
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
Mätu umyte a nasekajte na jemno.
Krok 3 /8
Cesnak ošúpte, zbavte klíčku a nasekajte na jemno.
Krok 4 /8
V šalátovej miske premiešajte ustricovú omáčku, sójovú omáčku, limetkovú šťavu a kôru, chilli a cesnak. Pridajte kura a nechajte marinovať.
Krok 5 /8
Na panvici zohrejte trochu oleja. Pridajte kura a marinádu. Opečte do hneda (v prípade potreby vo viacerých dávkach).
Krok 6 /8
Pridajte ryžu, vodu a ocot. Pomiešajte.
Krok 7 /8
Doba varenia: 6 minút
Krok 8 /8
Ozdobte mätou. Servírujte.