Španielske olivové kura s ryžou
- Celkový čas 45 min
- 20 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
3 os.
4 ks Kuracie horné stehno bez kože
1 kus Cibuľa
1 ston. Stopkatý zeler
0.5 kus Červená paprika
200 g Ryža
200 ml Zeleninový vývar
200 ml Rajčinový pretlak
2 pl Hladká múka
1 hrsť Zelené olivy
1 hrsť Čierné olivy
0.5 čajová lyžička Cesnakový prášok
1 čajová lyžička Červená paprika sladká
0.5 čajová lyžička Červená paprika údená
0.5 čajová lyžička Grilovacie korenie
1 pl Repkový olej
Príprava
Krok 1 /7
Nachystáme si suroviny. Nakrájame papriku, zeler a cibuľu, premyjeme ryžu a zmiešame suroviny na marinádu. Mäso zbavíme kože a osolíme ho.
Krok 2 /7
Kuracie stehná obalíme z oboch strán v hladkej múke. Následne ich polejem marinádou a rukou ju rozotrieme po čo najväčšej časti, aj zo spodu.
Krok 3 /7
Mäso vložíme do rozohriatého hrnca a restujeme z oboch strán 5 minút.
Krok 4 /7
Orestované mäso vytiahneme z hrnca a odložíme bokom. Do hrnca vysypeme nakrájanú zeleninu, ktorú rovnako 5 minút restujeme.
Krok 5 /7
Mäso vložíme späť do hrnca k zelenine.
Krok 6 /7
Následne pridáme aj ostatné suroviny, a to vývar, umytú ryžu, olivy a rajčinový pretlak. Premiešame a dáme variť na vysokotlakové varenie.
Krok 7 /7
Máme hotovo.