Steakový a mrkvový šalát s fetou, kešu orieškami a mätou
- Celkový čas 35 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (5)
Suroviny
2 os.
1 zvä. Zväzok mrkvy
1 hrsť Hrsť mäty
4 lyžice Olivový olej
50 g Feta syr
0.5 ks Polovica citróna
Soľ
Čierne korenie
Flank steak
Kešu oriešky
Príprava
Krok 1 /5
Mrkvu umyte a zbavte stoniek (môžete si ich nechať a pripraviť z nich chimmichurri). Potom ich po dĺžke rozrežte na polovicu.
Krok 2 /5
Rozpolenú mrkvu vložte do misy, pokvapkajte ju 3 – 4 lyžicami olivového oleja, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
Krok 3 /5
Zapnite Tefal OptiGrill na režim paprika a rozložte mrkvu na grilovaciu plochu. Prikryte a grilujte približne 15 minút. Mrkva by mala byť opečená a chrumkavá.
Krok 4 /5
Steak vyberte z chladničky aspoň hodinu vopred, aby mal izbovú teplotu. Osušte ho, potrite olejom a z oboch strán ho osoľte a okoreňte. Na Tefal OptiGrille stlačte režim steak a vyberte stupeň prepečenia. Stačí položiť mäso na horúci povrch, zatvoriť ho a OptiGrill vám oznámi, kedy môžete mäso vybrať. Pred krájaním nechajte steak asi 5 minút odpočívať na doske, aby bol krásne šťavnatý.
Krok 5 /5
Na tanier položte steak nakrájaný na plátky alebo vcelku. Pridajte mrkvu – ozdobte rozdrobenou fetou, nasekanou mätou a kešu orieškami, pokvapkajte citrónom a trochou olivového oleja a máte hotovo.