Sladkokyslé karfiolové nugetky
- Celkový čas 55 min
- 10 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
120 g Múka
100 g Panko strúhanka
4 Veľké vajcia
Soľ, korenie
1 Karfiol
2 pl Sezamový olej
4 strúč. Nasekaný cesnak
2 čl Nasekaný zázvor
24 cl Zeleninový vývar
12 cl Sójová omáčka
12 cl Ryžový ocot
100 g Hnedý cukor
60 g Rajčinová omáčka
30 g Kukuričná múka rozpustená v 60 ml vody
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /5
Vezmeme 3 misy. Múku dáme do prvej misy, strúhanku do druhej a vajcia do tretej. Vidličkou rozšľaháme vajcia. Strúhanku ochutíme soľou a korením. Nakrájame karfiol na rovnako veľké ružičky, aby sa varili rovnomerne.
Krok 2 /5
Karfiolové ružičky namáčame do jednotlivých misiek v tomto poradí: múka, potom vajcia a nakoniec panko strúhanka.
Krok 3 /5
Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča. Vyložíme grilovaciu dosku papierom na pečenie. Na grilovaciu dosku presunieme tretinu karfiolových ružičiek. Nastavíme program FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 200 °C na 15 minút. Po uvarení opakujeme s druhou a treťou dávkou.
Krok 4 /5
Kým sa varia karfiolové nugetky, pripravíme si sladkokyslú omáčku. Dáme sezamový olej, cesnak a zázvor na rajnicu pri nízkom stupni ohrevu. Necháme variť 2 minúty. Potom pridáme zeleninový vývar, sójovú omáčku, ryžový ocot, cukor a rajčinovú omáčku. Dobre premiešame a privedieme do slabého varu. Pokračujeme v miešaní a pridáme kukuričnú múku rozpustenú vo vode. Zohrievame a pokračujeme v miešaní. Prestaneme, keď sa omáčka zahustí.
Krok 5 /5
Karfiolové nugetky jemne natierame omáčkou, kým nie sú celé potreté.