Raňajkové maslové buchty z Mallorcy
- Celkový čas 2 h 38 min
- 10 min
Príprava - 33 min
Varenie - 1 h 55 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
10 kusov
350 g Hladká múka
125 ml Teplé mlieko
1 ks Vajcia
4 g Sušené droždie
50 g Kryštálový cukor
0.5 čl Soľ
57 g Maslo
50 g Maslo
2 lyžice Roztopené maslo
30 g Práškový cukor
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /12
Do misy robota dáme všetky ingrediencie na cesto okrem masla, ktoré pridáme na koniec.
Krok 2 /12
Keď máme suroviny vymiešané, pridáme maslo a opäť necháme všetko spolu dobre premiešať.
Krok 3 /12
Keď sa cesto vymieša, prikryjeme ho utierkou a necháme hodinu vykysnúť na teplom mieste.
Krok 4 /12
Po hodine cesto preložíme na pomúčenú dosku, prehnietime rukami a necháme 5-6 minút odpočívať. Tento čas zabráni, aby sa nám cesto pri vaľkaní vracalo späť.
Krok 5 /12
Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika vo veľkosti cca 44 x 34 cm.
Krok 6 /12
Celý povrch cesta potrieme mäkkým maslom.
Krok 7 /12
Pomocou kolieska na pizzu alebo ostrým nožom narežeme cesto na pásiky široké 3 cm.
Krok 8 /12
Aby sme vytvarovali mallorské buchty, začneme na jednom konci dlhého pásu rolovať cesto do špirály.
Krok 9 /12
Buchty poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme ich utierkou a necháme 50 minút odpočívať.
Krok 10 /12
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Buchty pečieme 20-25 minút. Dávame pozor, aby sme mallorské buchty neprepiekli. Po upečení by mali mať zlatistý vzhľad.
Krok 11 /12
Hneď po vytiahnutú z rúry ich potrieme roztopeným maslom a necháme vychladnúť.
Krok 12 /12
Pred podávaním buchty poprášime práškovým cukrom.