Pečený pór s cibuľou a slaninou
- Celkový čas 30 min
- 25 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
2 Veľké póry
50 g Kúsky slaniny
0.5 Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska
1 Zemiak/y ošúpeme a nakrájame na malé kocky
150 g Ošúpané huby nakrájame na plátky
Soľ, korenie
1 pl Rastlinný olej
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si suroviny.
Krok 2 /6
Prekrojte zelenú časť póru na dve. Tieto dva kusy zviažeme pozdĺžne, ako rostbíf. Vložte olej do panvice.
Krok 3 /6
Opečte cibuľu a kúsky slaniny. Pridajte a povarte huby tak, aby stratili objem a zmenšili sa. Dochutíme soľou. Pridajte zemiaky. Zamiešame.
Krok 4 /6
Odoberte 2/3 tejto zmesi. Pečené póry usporiadajte a zároveň postupne preložte zmes späť. Prilejte 1/2 šálky vody.
Krok 5 /6
Tlakové varenie:
Krok 6 /6
Pečené póry podávame na zelenine a kúskoch slaniny.