Pečené tekvicové polovice s ostriežom s pistáciovou krustou
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
2 Veľké steaky z ostrieža
100 g Grécky jogurt
2 pl Nasekaný kôpor
0.25 čl Mletý cesnak
25 g Nasekané pistácie
40 g Panko strúhanka
2 pl Nasekaná petržlenová vňať
1 pl Olivový olej
Soľ, korenie
1 Malá tekvica
1 pl Olivový olej
1 pl Med
3 vet. Rozmarín
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /8
Umyjeme tekvicu a nakrájame ju pozdĺžne. Lyžicou vyberieme jadierka a navrchu dužiny urobíme ryhy. Štetcom naolejujeme dužinu tekvice a potrieme medom. Dochutíme soľou a korením a posypeme rozmarínom.
Krok 2 /8
Osušíme a ochutíme rybu. V druhej nádobe zmiešame jogurt, kôpor a mletý cesnak. Štetcom rozotrieme zmes na rybu. V hlbokej mise zmiešame pistácie, panko strúhanku a petržlen. Dochutíme soľou a korením. Jogurtom pokrytú stranu ryby namočíme do zmesi.
Krok 3 /8
Zapneme nádobu č. 1. Na dosku v nádobe č. 1 dáme polovice tekvice.
Krok 4 /8
Zapneme nádobu č. 2. Na dosku v nádobe č. 2 dáme filety ryby.
Krok 5 /8
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 6 /8
V polovici varenia tekvicové polovice obrátime.
Krok 7 /8
Uistíme sa, že ryba je dôkladne uvarená. Môže sa to líšiť podľa veľkosti kusov. V prípade potreby predĺžime dobu o ďalšiu minútu, kým sa mäso ľahko neoddeľuje vidličkou.
Krok 8 /8
Tekvicové polovice podávame s rybími steakmi. Pokropíme olivovým olejom a podávame s mesiačikom limetky.